Tweede-huis. De site voor meer informatie inzake een tweede woning !

 

 

tweede huis Zuid-Afrika

Wel eens de aanschaf van een tweede woning in Zuid-Afrika overwogen ?
Dit land heeft natuurlijk een roerige geschiedenis achter de rug. Verschillende oorzaken liggen hier aan ten grondsalg Met natuurlijk de apartheid als meest bekende.
Ook in het het heden zijn er nog steeds problemen die Zuid-Afrika teisteren.
Het apartheidsregime mag dan afgeschaft zijn. Het is ook nu nog een heet hangijzer en nog voor 100% uitgebannen. Ook de veiligheid is een issue in dit diverse land. Ten grondslag hieraan ligt voornamelijk de armoede welke ook in Zuid-Afrika nog steeds te vinden is. Al is het in vergelijking met veel andere landen op het Afrikaans continent nog zo slecht nog niet. Feit is wel dat er voornamelijk in en om de grote Zuid-Afrikaanse steden zoals Johannesburg, Durban en in mindere mate Kaapstad veel criminaliteit is.
Na dit enigzins sombere begin lijkt het wel of dit prachtige land vermeden moet worden. Nu niets is minder waar !
Het land maakt de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door. Alle eerder genoemde bezwaren worden aangepakt door de landelijke politiek en het toerisme laat de laatste jaren dan ook een snel stijgende tendens zien.
Dit is ook aboluut terecht. Om maar enkele goede aanraders te noemen, wat te denken van de prachtige natuurparken, waarvan het Krugerpark de bekendste is maar er wat minder bekende parken zoals Hluweluwe en Addo Elephant Park wat minder toeristisch zijn en minsten zo mooi.
Ook op het gebied van cultuur is er meer dan voldoende te vinden en de natuur is werkelijk prachtig en zeer divers. Als u toch een stadsmens bent is er ook een echte aanrader voor u. Kaapstad deze stad heeft misschien wel de mooiste natuurlijke ligging ter wereld. En een trip naar de top van de Tafelberg mag dan ook absoluut niet ontbreken. Bij een heldere dag heeft u werkelijk een prachtig uitzicht en kunt u o.a. Robbeneiland zien waar wereldwijde icoon Nelson Mandela vele jaren in gevangenschap heeft doorgebracht.

Voor de aanschaf van een tweede huis in Zuid-Afrika leent de zuidkunst zich absoluut het beste. Want je hebt er een goed klimaat. Er is een goede vliegverbinding vanuit Europa met Kaapstad. Ook heeft het zuiden gewoonweg veel te bieden. Je hebt er prachtige kustwegen en de Gardenroute is zelfs wereldwijd bekent. Ook kun op niet al te ver van Kaapstad nog lekker landelijk vertoeven. Prachtige groene en heuvelachtige gebieden dichtbij de zee zijn hier nog ruimschoots voorhanden.
Het bekende regio is Stellenbosch. Wereldwijd geniet deze regio grote faam door zijn uitstekende wijnen en een bezoekje aan enkele wijngaarden mag dan ook absoluut niet ontbreken maar ook het stadje zelf is een bezoekje meer dan waard.
Wat betreft het aankopen van onroerend goed in Zuid-Afrika kun je stellen dat het prijsniveau gestaag omhoog gaat maar dat je (nu) nog waar voor je geld krijgt.
Het is wel belangrijk om u goed te orienteren voordat u tot aankoop overgaat. En eerst de regio goed gaat verkennen om een goed beeld te krijgen waar u tweede huis gaat aanschaffen.


algemene informatie Zuid-Afrika

Oppervlakte             1.219.912 km2
Aantal inwoners 43 miljoen
Hoofdstad Pretoria
Staatsvorm Republiek
Europese Unie N.V.T.
Spreektaal Zoeloe, Xhosa, Afrikaans (o.a.)
Valuta Rand
Reisdocumenten Paspoort

Hieronder enkele sites met informatie over + aanbieders van vastgoed in Zuid-Afrika.

http://vakantielanden.jouwweb.nl

Maak jouw eigen website met JouwWeb