Tweede-huis. De site voor meer informatie inzake een tweede woning !


tweede huis Portugal

Dit relaxte land wat bekend staat om zijn diverse landschappen, de mooie kust, zijn lekkere visgerechten, zijn Fado en niet te vergeten zijn Moorse invloeden. Ook heeft het prachtige historische steden zoals Porto en Lissabon. De bekendste regio is natuurlijk de Algarve en als u van zee, zon en strand houdt dan is dit ongetwijfeld uw regio. De rotsformaties aan de kust zijn spectaculair en hier is in tegenstelling tot veel andere landen wel rekening gehouden met de architectuur. U vindt hier geen reusachtige appartementencomplexen. Er is nog voldoende groen te vinden.

Maar als u liever meer het binnenland ingaat dan is er ook nog een regio wat er uitspringt. Deze is genaamd Alentejo, vooral bekend om zijn wijnindustrie. In deze regio lijkt het alsof het Portugese leven lijkt voort te kabbelen. Er wordt nog tijd voor elkaar genomen. En het prachtige heuvelachtige landschap maakt dat u hier niet gauw bent uitgekeken. En een bijkomend voordeel, de prijzen van het onroerend goed zijn hier nog gunstig te noemen. Het is dan ook niet vreemd dat er steeds meer mensen uit Nederland en België naar Alentejo verhuizen. Ook zijn er in Portugal enkele goed bekend staande banken waar het mogelijk is om een hypotheek te nemen. Als u uw tweede huis voornamelijk als belegging ziet dan in de Algarve trouwens een betere regio.
Resumerend komen wij tot de conclusie dat Portugal zeker een kanshebber is voor veel mensen die een tweede huis in het buitenland.

algemene informatie Portugal

Oppervlakte            91.928 km2
Aantal inwoners 10,7 miljoen
Hoofdstad Lissabon
Staatsvorm Republiek
Europese Unie ja
Spreektaal Portugees
Valuta Euro
Reisdocumenten Paspoort/Europese indentiteitskaart
hieronder staan enkele websites welke een aanbod van onroerend goed in Portugal hebben:

http://www.algarveproperyfinder.nl
http://vakantielanden.jouwweb.nlMaak jouw eigen website met JouwWeb