Tweede-huis. De site voor meer informatie inzake een tweede woning !

tweede huis verkopen zonder makelaar


U heeft een tweede huis en wilt dit om wat voor redenen dan ook verkopen. Dan zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt dit natuurlijk laten doen door een makelaar en zijn makelaar die speciaal gericht zijn op de verkoop van recreatief onroerend goed. Sommige van deze makelaars zijn op een bepaald land gericht waar ze verkopen maar er zijn ook makelaars die in verschillende landen verkopen. Soms zitten hier ook nog weer andere partijen tussen zodat een verkoop van een tweede huis dikwijls door meerdere makelaars samen wordt gedaan.
Daarnaast zijn er ook aardig wat makelaarskantoren die zich op de gewone woningmarkt richten maar daarnaast wel de verkoop van een vakantiewoning ernaast doet. Maar vaakt blijkt dat ze (te) weinig kennis hebben van de recreatieve woningmarkt. En als bezitter van een tweede woning weet u waarschijnlijk ook wel dat de wet- en regelgeving omtrent een tweede huis in binnen- of buitenland toch wel iets anders is.
De provisie wat een makelaar bij een tweede woning eist liggen doorgaans ook hoger dan bij de verkoop van een reguliere woning. De tarieven liggen tussen de verschillende makelaars ver uit elkaar, dit heeft ook voor een gedeelte te maken in wat voor land uw recreatiewoning zich bevindt. Maar op een provisie van 4 % moet u toch al gauw rekenen.
Als u toch uw vakantiewoning door een makelaar in de verkoop wilt laten nemen dan raden wij u aan om eerst goed vooronderzoek te doen en zodoende toch een helder inzicht te komen welke makelaar het beste bij u aansluit.


In plaats van de verkoop door een makelaar te laten doen is het ook een optie om zelf de woning in de verkoop te zetten. Dit kan op verschillende manieren maar momenteel wordt er steeds meer gebruikgemaakt van het internet. Er zijn verschillende website's en webportalen waar u uw tweede huis in de verkoop kunt doen.
Je kunt een vakantiehuis aanbieden op algemene verkoopsite's zoals www.marktplaats.nl en www.speurders.nl . Dit zijn drukbezochte webplatforms, als nadeel hebben ze wel dat hier wel veel kwantiteit maar weinig kwaliteit onder de bezoekers van deze site's bevinden. Mensen die echt serieus op zoek zijn naar een tweede huis die zoeken doorgaans toch op site's die zich echt op het onderwerp tweede huis (of vakantiewoning) richtten.
Hier zijn ook een aantal goede website's van te vinden in Nederland. Ze trekken weliswaar minder bezoekers dan eerder genoemde marktportalen, maar de zoekgerichtheid van de bezoekers is wel veel beter.
Een website waar u zelf uw woning in de verkoop kunt zetten is Recreatiewoning.nl. Deze website heeft een aanbod van tweede huizen in diverse landen en zowel particulieren als makelaars plaatsen hun aanbod/tweede huis op deze site. Voor een vaste vergoeding heeft u uw tweede woning ook op deze site staan. U kunt zelf de tekst opstellen en foto's toevoegen. Uw recreatiewoning staat dan een jaar lang op de website van Recreatiewoning.NL en tijdens deze periode kunt u zelf uw advertentie ook nog wijzigen.

Wij willen afsluiten met de raad dat u zelf goed de afweging moet maken of u uw recreatieobject zelf wilt verkopen of dit door een makelaar wilt doen. Want uiteindelijk is het toch een persoonlijke afweging wat u moet maken en wij wensen u hier dan ook veel succes bij.