Beleggen in een tweede woning

Wie naast het persoonlijk genot van een tweede woning ook een stukje financieel rendement wil halen uit de aanschaf van recreatief onroerend goed, die doet er goed aan voordat er tot aankoop wordt overgegaan zich goed te oriënteren of de voor- en nadelen van de diverse rendementsprojecten in binnen- en buitenland. Beleggen in een vakantiehuis kan erg rendabel zijn, maar er zijn talloze valkuilen welke u in ogenschouw moet nemen. Ga dus niet over één nacht ijs als u wilt investeren in recreatief onroerend goed.

Het is ook van belang dat u goed nadenkt hoeveel u zelf van uw tweede huis gebruik wilt maken.
Er zijn projecten waar een gegarandeerd  jaarlijks rendement wordt gegeven maar dit zijn ook vaak de projecten waar het zelfgebruik niet zo eenvoudig van is. Problemen waar je vaak tegen aanloopt zijn onder andere dat het niet mogelijk is om op korte termijn af te reizen naar u tweede huis. Ook kan het zijn dat het gebruik maken van uw recreatief object direct nadelige gevolgen heeft voor het vastgestelde rendement. Ook zijn er projecten waar u uw eigen woning moet terughuren. Dit is toch tegen het zere been van veel tweede woning eigenaren.
Er zijn ook recreatiewoningen waar weliswaar de rendementen lager zullen uitkomen, maar de vrijheid om gebruik te maken van uw tweede huis veel groter is. Dit zijn vaak de wat kleinschaliger complexen waar vaan de beheerder ook zelf zorgdraagt voor de enventuele verhuur van de recreatiewoningen. Ook zelf kunt u hierbij vaak zorg dragen voor eventuele huurders. Denk hierbij aan een website van uw tweede woning. Bij deze verhuurconsructie weet u zelf precies wanneer uw tweede huis is verhuurd en wanner u er zelf gebruik van kunt maken. In de meeste gevallen kunt u dit aan het begin van een nieuwe verhuurperiode ook aangeven.
Beide verhuurconstructies heeft zo zijn voor- en nadelen en ligt vaak aan de persoonlijke wensen van de eigenaar.

Het kopen van recreatief onroerend goed met als insteek geld te genereren door middel van verhuur van uw vakantiewoning heeft ook zijn weerslag op de fiscale aspecten. En u moet er bij stilstaan dat er in bijvoorbeeld een tweede huis in Duitsland, Frankrijk, Spanje, enzovoort weer heel andere spelregels zijn dan bij aankoop van een tweede woning in Nederland. Het is zeer belangrijk om u goed voor te laten lichten door iemand met veel kennes van de materie en dus niet alleen de aanbieder van het desbetreffende project onvoorwaardelijk te geloven.
Ook bij het regelen van een hypotheek voor uw beleggingsobject zijn er per project (en per land) voor- en nadelen.

Voor mensen die overwegen over te gaan tot een tweede woning met als insteek het genereren van een goed rendement kun je stellen dat hier uitstekende kansen voor zijn. Vooral als u dit wenst te doen voor een wat langere termijn. Wel is het van belang om een courant object te kopen, niet alleen wat betreft de kwaliteit van de woning zelf maar ook de locatie is zeer belangrijk. Denk hierbij ook aan de wetgeving + de infrastructuur van het desbetreffende land.
Maar nogmaals ga bij aanschaf niet over één nacht ijs. U zou niet de eerste zijn die in een opwelling overgaat tot aanschaf van recreatief onroerend goed en vervolgens moeten concluderen dat het toch niet helemaal is verlopen zoals op gehoopt werd.



Hieronder enkele website's waar u meer informatie kunt vinden over dit onderwerp:

http://beleggen.jouwpagina.be